Koronapassi myös harjoitustapahtumiin
7.12.2021 13:19 Uutiset / Pääsivusto

Koronapassi myös harjoitustapahtumiin

KORONAPASSIN KÄYTTÖÖNOTON OHJEISTUS

Cobrat ry:n hallituksen kokouksessaan 7.12.2021 tekemän päätöksen mukaan Cobrien kaikissa harjoitus- ja ottelutapahtumissa otetaan käyttöön koronapassin tarkastus. Päätös noudattaa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston määräyksen sekä Suomen Jääkiekkoliiton ohjeistusta ja suositusta alueellemme aikavälille 7.12.2021-31.12.2021.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikilla 16-vuotta täyttäneillä, toimintaamme osallistuvilla henkilöillä pitää siis olla todistus koronarokotuksista, todistus tuoreesta negatiivisesta koronatestituloksesta tai todistus sairastetusta koronasta. Päätös koskee kaikkia 16-vuotta täyttäneitä, pelaajista valmentajiin ja kaikkiin muihinkin toimihenkilöihin. Mikäli ehdot eivät jonkun henkilön kohdalla täyty, häntä ei voida päästää sisään jäähalliin. Maskin käyttöä jäähallilla suositellaan kaikille yli 12-vuotta täyttäneille ja käsihygieniasta sekä turvaväleistä on huolehdittava.

Kaikki yksittäiset joukkueet vastaavat koronapassin tarkastuksesta ja valvonnasta oman toimintansa osalta niin harjoitus- kuin ottelutapahtumissa. Huomioitavaa on kuitenkin se, että koronapasseista ei saa tietosuojan vuoksi pitää mitään listaa, niiden tietojen kerääminen mihinkään tietoihin ylös on laitonta.

Harjoitustapahtumiin osallistuvat luonnollisesti vain koronapassin omaavat valmentajat ja huoltajat. Ylimääräistä passien tarkastamista välttääksemme vanhempien oleskelua hallilla harjoitusten aikana olisi hyvä välttää, ellei se ole lapsen harrastamisen kannalta ehdotonta. Ottelutapahtumien osalta koronapassin tarkastus on tapahduttava aina kotijoukkueen toimesta, vierasjoukkue ei voi tarkistaa omia passejaan. Koronapassin tarkastus mahdollistaa ottelutapahtumien järjestämisen ohi nykyisten yleisörajoitusten ja harjoitusten jatkumisen alle 16-vuotiaiden pelaajien osalta normaalisti.

Mikäli jonkin yksittäisen joukkueen toiminnan pyörittäminen kävisi kohtuuttomaksi koronapassista johtuen, on siitä oltava yhteydessä hallituksen edustajaan pikimmiten. Mahdollinen vaihtoehto koronapassin vaatimiselle on 10 henkilön rajoitukset harrastustoimintaan, eli siirtyminen viime keväältä tuttuun pienryhmäharjoitteluun sekä otteluiden pelaamiseen kokonaan ilman yleisöä ja
minimimäärällä toimitsijoita.


Oulaisissa 7.12 2021 Cobrat ry, Hallitus


   
Lisää uutisia
Cobrat
«  Tammikuu   »
Kategoriat